新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: roytam662

[喇叭] Wilson Audio Sabrina 定 Focal Sopra N2

香港有邊間代理Focal?
回復

Dashboard990 發表於 2019-4-24 04:36
香港有邊間代理Focal?

代理是大陸, 香港係分銷。

不過香港暫時都未知邊間做
回復

racewong 發表於 2019-4-24 07:12
代理是大陸, 香港係分銷。

不過香港暫時都未知邊間做

香港已经有代理啦。 可以去銅鑼灣原音到問。
回復

GaryHo@FB 發表於 2019-10-17 13:05
香港已经有代理啦。 可以去銅鑼灣原音到問。

香港暫時在名聲音響有賣.

遲少少HIENDY俱樂部都有得DEMO比你地聽.
回復

racewong 發表於 2019-10-17 14:38

遲少少HIENDY俱樂部都有得DEMO比你地聽.   ...

回復

遲少少HIENDY俱樂部都有得DEMO比你地聽.   ...

邊隻型號先!
回復

非常期待
回復

Naim 202/200 推 Focal N2 得唔得?現在用緊 Focal 1008 BE

Thx in advanced
回復

剛入 wilson audio sabrina, 真係好好聲,要求空間都唔洗好大, highly recommend
回復

ckc87879484 發表於 2020-3-13 12:56
剛入 wilson audio sabrina, 真係好好聲,要求空間都唔洗好大, highly recommend

Hello C-Hing,
Is it easy to push this speaker? I felt interest as well.
Can you pm the price for WA Sabrina? As the distributer is Jadis?
Thx..
回復

fieldmice 發表於 2020-3-13 13:30
Hello C-Hing,
Is it easy to push this speaker? I felt interest as well.
Can you pm the price for W ...

唔好睇佢係肥婆,佢相當容易推
回復

hoyin13 發表於 2019-1-31 17:07
我揀 Sabrina!
佢同 Sopra N2 係兩個取向黎, 聲底好唔同, 價位亦唔同. 師兄最好去耳聽為實. ...

可以分享一下兩款嘅聲底同取向嘛?
回復

Sabrina 聲㡳全面而可塑性高頗能反影其他器材特性, 亦是 WA 系列中較易服侍嘅一員, 在200 sq ft 樓下可以好好發揮。 如果愛多點刺激爆炸力可能尚欠半點火氣, 小弟收貨有餘。

N2 聲音較有個性夾amplifier 要多點留意, 聲音生猛有多點氣勢, 聽 POP , Jazz 會有尚佳表現。

評分

查看全部評分

回復

haha12 發表於 2020-3-13 20:06
Sabrina 聲㡳全面而可塑性高頗能反影其他器材特性, 亦是 WA 系列中較易服侍嘅一員, 在200 sq ft 樓下可以 ...

我都諗緊換喇叭,想有多些「有感情」嘅音樂性,現有組合Soulution搭Magico音色嫌冷一點,不夠「酥化鬆軟」
Sabrina 同 N2都係射程之內
如果搭配Soulution, 邊款較佳?
回復

mingson 發表於 2020-3-13 22:07
我都諗緊換喇叭,想有多些「有感情」嘅音樂性,現有組合Soulution搭Magico音色嫌冷一點,不夠「酥化鬆軟 ...

Sabrina 比較上合你
回復

mingson 發表於 2020-3-13 22:07
我都諗緊換喇叭,想有多些「有感情」嘅音樂性,現有組合Soulution搭Magico音色嫌冷一點,不夠「酥化鬆軟 ...

不如搵代理聽吓啦, 我聽過幾轉吾同配搭先覺得Sabrina好相與。

用 Soulution 估計夾兩套喇叭都 冇問題,  Sabrina 帶點清甜味道會耐聽啲, N2 雖有性格亦無礙情感發揮嘅, 最後點揀純個人喜好。

另外亦可以聽聽PMC FACT8 Signature, 有師兄覺得賣相輸蝕, 但表現已比上代再上一層樓,聽多佐嘢之餘又富音樂感, 黑馬之選也。
回復

haha12 發表於 2020-3-14 10:33
不如搵代理聽吓啦, 我聽過幾轉吾同配搭先覺得Sabrina好相與。

用 Soulution 估計夾兩套喇叭都 冇問題 ...

Sabrina + Soulution = very good
回復

有没有人用金仔c2150+p4500夹Sabrina的?
回復

haha12 發表於 2020-3-13 20:06
Sabrina 聲㡳全面而可塑性高頗能反影其他器材特性, 亦是 WA 系列中較易服侍嘅一員, 在200 sq ft 樓下可以 ...

Sabrina 爆炸力差d指嘅係? 我都上Jadis 聽過一次幾鐘意佢d聲底厚有層次...
回復

kkc 發表於 2020-3-19 18:13
Sabrina 爆炸力差d指嘅係? 我都上Jadis 聽過一次幾鐘意佢d聲底厚有層次...

Sabrina 仍小型座地, 聲音表現已好全面, 如要經常應付大場面我相信 Sasha 會堅好多, 但雖留意配搭器材一闊三大, 呼吸空間亦然.

相對 Sopra N2 多隻單元大爆棚應有小小着數, 兩者相比我仍會投Sabrina 一票, 因其易服侍及高度均衡特性甚難得也.

評分

查看全部評分

回復