新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12844|回復: 26

[線材] 講都唔倫信

今天想介紹一條超值線材,記得要買8K版本,兩百幾蚊:
話說上兩星期原用之nordost hdmi突然detect不到訊號,要安排回廠檢查,經一位老友介紹入了呢條線,仲指定要hdmi2.1版本,我眼見才23X蚊,,即管買來駁住先!誰不知一拮落去,我喜愛這條apple hdmi多於Valhalla 2,個種坦白率直,無色無味性格,有別於nordost的hifi味撚聲,上星期中港大戰亦不負所托,此缐亦擔當大動脈角色將訊息忠實地傳送出去,完全無偷工減料地比我前面的器材作放大!以其身價,我覺得是超超超超..............xN值!
如大家認為自己器材不太偏聲及中頻夠厚,此缐一定會幫到大家更上一層!切記,蘋果專賣店及一般腦場都有得賣,記得要入8K兩百幾個條,不要入4K百幾個條,如果買左唔夾聲,攞去打機用吧!小分享一則!

評分

查看全部評分

可以一試bor

評分

查看全部評分

回復

反高潮

評分

查看全部評分

回復

有時品牌只是皇帝的新衣,傳輸速度才是重點,絕對支持平價靚線

評分

查看全部評分

回復

信!
小弟新入條 Moshou hdmi 咪又係200蚊左右
月緊條 usb 綫亦係 100元級别

評分

查看全部評分

回復

今次係咪估我唔到呢!
回復

bigair 發表於 2019-3-13 18:05
有時品牌只是皇帝的新衣,傳輸速度才是重點,絕對支持平價靚線

或許咁講,現在我奉行先信科學,再講藝術!

評分

查看全部評分

回復

tst123 發表於 2019-3-13 18:59
信!
小弟新入條 Moshou hdmi 咪又係200蚊左右
月緊條 usb 綫亦係 100元級别

雖然我不知你所說的是什麼品牌,不過我只知原來好多有名的品牌都是虛有其表
回復

Shadow 發表於 2019-3-13 19:02
今次係咪估我唔到呢!

你完全係「古晶」啦

評分

查看全部評分

回復

或者咁講,配搭啦

評分

查看全部評分

回復

三條魔獸真係講你都唔卵信... cheap到爆炸

AD0897FA-DB4D-4ED4-A12C-99BC34B9B892.jpeg 036A8CDD-D40A-4870-B695-6076B13A4DD8.jpeg D70B6319-2F57-4077-BAA5-7AA20281B1F2.jpeg

評分

查看全部評分

回復

不九得了⋯⋯

EF56FE2B-A358-435B-98D9-E23CDDF2E871.jpeg 65FF6AA0-E12C-4178-B87F-BAC4F0FC8E5E.jpeg

評分

查看全部評分

回復

早晨師兄,強烈激讃師兄提供平價的又一選擇 等我有時候又可試下先
回復

xlarge 發表於 2019-3-13 22:24
三條魔獸真係講你都唔卵信...  cheap到爆炸

小弟都係用平價的傳統 Moshou hdmi, 只在24“電腦屏幕都可以看到畫面比舊款其他牌子有明顯進步

Fibbr 以前都好抵用,但新款加價後性價比大不如前
回復

就畫面尼講,我現在彩虹魚2.0,不論光度及對比度都非常滿意。

評分

查看全部評分

回復

Gary33 發表於 2019-3-14 12:21
就畫面尼講,我現在彩虹魚2.0,不論光度及對比度都非常滿意。

咁實話實説,彩虹魚最新款的確是我用咁多款彩虹魚中最靚的一代,尤其是一接駁亦未有任何毛病,對比度亦奇高,尤其是我睇一代宗師頭段雨中對戰,個D水點是呈透明狀,個種通透度是我從未正任何缐材見到的!所以呢期行畫面一定選用彩虹魚新款8K,行聲必定是萍果belkin 8k
回復

畫面真係彩虹魚8k, belkin 8k昨晚試咗聲底偏薄,煲吓再轉方向今晚再試吓

評分

查看全部評分

回復

Shadow 發表於 2019-3-14 12:33
咁實話實説,彩虹魚最新款的確是我用咁多款彩虹魚中最靚的一代,尤其是一接駁亦未有任何毛病,對比度亦奇 ...

行畫面如有要求,8K彩虹魚用過就真係返唔到轉頭了,我用分線器直接即時畫面AB比較,就算2.0魚都要食塵呢!
20190226_112948-1.jpg 20190218_124249-1.jpg

評分

查看全部評分

回復

garyportia 發表於 2019-3-14 18:53
行畫面如有要求,8K彩虹魚用過就真係返唔到轉頭了,我用分線器直接即時畫面AB比較,就算2.0魚都要食塵呢 ...

摩獸vs rainbow fish,有乜結果?有興趣知
回復

Shadow 發表於 2019-3-14 19:02
摩獸vs rainbow fish,有乜結果?有興趣知

Shadow兄,這個魔獸基本上畫面太暗了,色彩飽和度又低,在我的系統裡唔合用呢

評分

查看全部評分

回復