新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 1459|回復: 7

[Blu-ray] <十面埋伏> : 港版 Blu-ray (實物圖)

早前入咗隻 <十面埋伏> 港版,雖然已經有法版不過見有繁體中文字幕咁就入返隻比較一吓。

唐大中大三年,皇帝昏庸,朝廷腐敗,民間湧現不少反官府的組織,其中飛刀門以「殺富濟貧、推翻朝廷」為旗號,甚得百姓擁戴。朝廷深以為患,逐令飛刀門總部所在的捧天縣縣衙於十日內,將飛刀門幫主緝拿歸案。兩大捕頭與金捕頭急謀對策;劉捕頭懷疑新店牡丹坊的舞妓小妹是前幫主的女兒,逐用計將她拿下,押入天牢。二人並再度設下圈套︰由金捕頭化名隨風大俠,乘夜劫獄,救出小妹;藉此騙取小妹的信任,查出飛刀門的巢穴。
逃亡路上,兩人漸生情愫。然而,隱隱殺機正悄悄地向他們逼近…

* 特別收錄:
- 電影主題曲
- 直擊劉德華配音實況
- 製作特輯
- 故事草圖
- 場影介紹
- 製作草圖及劇照
- 電視廣告
- 電影預告
Resized DSCF0686.jpg
Resized DSCF0687.jpg
Resized DSCF0688.jpg
Resized DSCF0689.jpg
Resized DSCF0691.jpg
Resized DSCF0690.jpg

評分

查看全部評分

話時話,呢隻好唔好聲?
回復

話時話,呢隻好唔好聲?
cyberken 發表於 2011-5-23 23:24

yes ...the only 2 chinese movie that i kept
回復

話時話,呢隻好唔好聲?
cyberken 發表於 2011-5-23 23:24

OK! 好過法版。
回復

我記得有一段係章子妍打鼓..羅黎試subwoofer一流...個陣好似得DVD..
回復

我記得有一段係章子妍打鼓..羅黎試subwoofer一流...個陣好似得DVD..
kachow 發表於 2011-5-24 01:41

依段勁. 不过畫汁九流.
回復

yes ...the only 2 chinese movie that i kept
claero 發表於 2011-5-23 23:30

第二隻係乜先
回復

OK! 好過法版。
Tomotoshi 發表於 2011-5-23 23:32

回復