新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: littlecx

[喇叭線] Colin Wonfor's EWA LS-50

我都諗緊訂2m定2.5m好。個個都話2.5-3m係最好聲,同埋會易轉手啲。但因為空間問題,2m會啱我啲,加上依條線無咩人識,應該難啲有接...
回復

awc1216 發表於 2020-8-5 09:40
我都諗緊訂2m定2.5m好。個個都話2.5-3m係最好聲,同埋會易轉手啲。但因為空間問題,2m會啱我啲,加上依條線 ...

你要搵條好過佢既線,名牌線應該要起碼係佢10倍價錢,換言之你宜家買條10幾萬既線,再賣出去,蝕都蝕得多過成條LS-50

我自己條係2.2m,佢收我2.0m價
回復

littlecx 發表於 2020-8-5 10:43
你要搵條好過佢既線,名牌線應該要起碼係佢10倍價錢,換言之你宜家買條10幾萬既線,再賣出去,蝕都蝕得多 ...

其實我最主要concern係長度問題啫,因為如果差0.5m都無可聞嘅分別,就無謂要畀多千幾蚊啦,慳得一蚊得一蚊嘛,二兩又好走位啲
回復

有d 興趣佢條interconnect
回復

awc1216 發表於 2020-8-5 09:40
我都諗緊訂2m定2.5m好。個個都話2.5-3m係最好聲,同埋會易轉手啲。但因為空間問題,2m會啱我啲,加上依條線 ...

「加上依條線無咩人識,應該難啲有接...」

依句真
回復

我都有興趣他的Interconnect IC-25 XLR.等條喇叭線回來聽过後再决定.
回復

Ching 們,佢地是否没數碼線AES? Thx
回復

等左個幾月
回復

Waiting for your report Ricky Ching...
回復

由上年等到今年,由佢哋話今年4月出因為疫情関係要去到7月先有⋯⋯⋯等待就係痛苦嘅,直至到真係有得賣,扑咗,又要等 尋日終於到

我本身用緊佢哋嘅喇叭缐同jumper 今次加埋佢哋條平行缐,其實我都擔心性格會唔會有重叠,雖然尋晚只係新缐開聲聽咗只有半個鐘,我已經忘記咗我之前嘅擔心,還是努力煲缐吧,我係用CD去前級嘅,咁究竟條缐咩聲底呢?我都唔識點講好⋯⋯ 就咁,用我第一個感覺嚟形容「一切都嚟得真實」

條缐1.5 M,七千蚊唔駛,我會覺得值得嘅⋯⋯
回復

由上年等到今年,由佢哋話今年4月出因為疫情関係要去到7月先有⋯⋯⋯等待就係痛苦嘅,直至到真係有得賣,扑咗,又要等 琴日終於等到喇

我本身用緊佢哋嘅喇叭缐同jumper 今次加埋佢哋條平行缐,其實我都擔心性格會唔會有重叠,雖然尋晚只係新缐開聲聽咗只有半個鐘,我已經忘記咗我之前嘅擔心,還是努力煲缐吧,我係用CD去前級嘅,咁究竟條缐咩聲底呢?我都唔識點講好⋯⋯ 就咁,用我第一個感覺嚟形容「一切都嚟得真實」

條缐1.5 M,七千蚊唔駛,我會覺得值得嘅⋯⋯
回復

其實佢d線冇性格,用晒都冇問題
回復

LS50 同 Kondo SPc 2.5 比較如何?
回復

新入手IC25 RCA接線同LS25喇叭線,
盒都冇個,比起TQ包裝同造功有d山寨feel。。。
希望好聲啦
回復

之前已訂的 Ching們,有否報 告看,很期待
回復

LS50己到,駁上我的屏風中高/高panel 上,初步聽感音場定位很好,聽人聲厚潤,立体感不錯,只接數十小時,在煲練中.以一萬元不到价位,LS50應是不錯的選擇.
回復

佢email話ship d cable之前high voltage burn in test過..
雖然shipping都用左個幾星期.. 但一插IC-25同LS-25開聲己非常唔錯.. 比之前用過有d線要煲成幾十個鐘..

唯一complain係佢RCA用個接頭好cheap, 同佢傾完佢話換過條比我, 運費佢出..同佢話新一批會改用Furutech金頭
亦傾緊其他頭, 有興趣ching可以等下或落order前contact Alan

Alan好nice, 服務無得頂.
回復

Can7 Ching,之前你是用什麽線材,及Rca 訊號線用後那方面改善及新線性格特性如何,
不好意思問多了,因我也感兴趣,thx
回復

條EWA 聽左3個星期, 動態唔错,低頻我鐘意,價錢抵玩。
回復

can7 發表於 2020-9-7 11:34
佢email話ship d cable之前high voltage burn in test過..
雖然shipping都用左個幾星期.. 但一插IC-25同LS- ...

Yes Alan reply email very fast!
回復