新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 14981|回復: 26

[附件] Schnerzinger 又有新嘢 - Power Guard

昨晚,Schnerzinger 之 Michael 帶來了三支叫Power Guard 之產品。一支Master, 一支二佬,一支三佬。因為我的主供電已經沒有插蘇位多,只有PlixiR 有一個空位,就插上Master Guard,等約五分鐘,開聲,無嘢講因為好好聲,集中聽歌!
晚飯後,Michael 又插多一支三佬落厨房之插蘇,無乜分別。再用二佬插在另一間房之插蘇,等幾分鐘,開聲,又更好聲!跟著一路播歌,Michael 話不去再試他另一些產品了,因為夠靚聲!
現在又要等他交貨了!
此Power Guard 目的是清潔電,我不識它怎麼清洗乾淨啲電。

評分

查看全部評分

Tam sir又有新野玩
回復

請問跟Grid Protector 有什麼分別,可以一齊用嗎?
回復

又有新野
苛包追唔切Michael更新產品的速度
回復

Schnerzinger 出品的, 必屬佳品, 否則 Michael仔 那裏會敢帶上門 home trial/挑機 吖!?

唔好隨便俾佢入屋呀!  很危險的, 九成以上的屋主會中招跌錢的!
Betta兄 就正正如此。
回復

CKKeung 發表於 2019-8-8 09:30
Schnerzinger 出品的, 必屬佳品, 否㓟 Michael仔 那裏會敢帶上門 home trial/挑機 吖!?

回復

paulpaul1 發表於 2019-8-8 02:06
請問跟Grid Protector 有什麼分別,可以一齊用嗎?

我不知道,是可以一起用,因為我是一起用,。
回復

betta 發表於 2019-8-8 15:26
我不知道,是可以一起用,因為我是一起用,。

Many thanks.
回復

賣藥黨又出動了
回復

adyc 發表於 2019-8-9 06:52
賣藥黨又出動了

是呀!真是靚聲的靈丹妙藥!
回復

alanlovedog 發表於 2019-8-9 07:24
是呀!真是靚聲的靈丹妙藥!

真是靚聲的靈丹妙藥!X 2!
回復

最初將老一丶二丶三都放在廳中,今晚試試將老三放在廚房,發現更好聲,可能廚房雪櫃的noise 都幾大,總之有時間插多幾個位試吓,可能有驚喜。

評分

查看全部評分

回復

我們隨便將Power Guard Max 插落拖板上, 已有驚人的效果, 音牆高深濶好咗之餘, 樂器及人聲實淨度提升了不少.  真很毒!
回復

Avantgarde-HK 發表於 2020-3-5 10:32
我們隨便將Power Guard Max 插落拖板上, 已有驚人的效果, 音牆高深濶好咗之餘, 樂器及人聲實淨度提升了不少 ...

插喺PS8?
回復

Avantgarde-HK 發表於 2020-3-5 10:32
我們隨便將Power Guard Max 插落拖板上, 已有驚人的效果, 音牆高深濶好咗之餘, 樂器及人聲實淨度提升了不少 ...

我玩了不少調校音響器材配件,這支Power Guard Max是我最快被毒到的配件,還記得當日Michael 在我家把Power Guard Max插入供電系統上,等五分鐘左右,開機, 大家嘩一聲!女人聲的高頻更動聽!認識Michael 咁耐,這次是佢最好的介紹!
這支Power Guard Max 不是什麼藥!我不是賣藥黨成員!不喜歡Schnerzinger 產品者請另行開topic 討論!

評分

查看全部評分

回復

betta 發表於 2020-3-5 13:17
我玩了不少調校音響器材配件,這支Power Guard Max是我最快被毒到的配件,還記得當日Michael 在我家把Pow ...

依支野應該唔係太貴
回復

racewong 發表於 2020-3-5 13:32
依支野應該唔係太貴

老頂兩千歐元左右一支。
回復

betta 發表於 2020-3-5 13:48
老頂兩千歐元左右一支。

我仲以為幾千蚊有得玩添.
回復

racewong 發表於 2020-3-5 13:59
我仲以為幾千蚊有得玩添.

唉!Michael 啲嘢點會有咁荀價!

評分

查看全部評分

回復

betta 發表於 2020-3-5 13:17
我玩了不少調校音響器材配件,這支Power Guard Max是我最快被毒到的配件,還記得當日Michael 在我家把Pow ...

最恐怖係插咗power guard max 之後,聽到歌手運丹田氣,人聲隨即變得真實,有chest sound ,不只是單單在唱高音而已。真是聽得很興奮。
回復