新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 12268|回復: 21

[電源線] 關於購買什麼型號和什麼品牌的電源線和電源處理器?

師兄們,小弟是初哥一名,有一些問題關於購買什麼型號和什麼品牌的電源線和電源處理器,我家中沒有做一個源頭減癈既方法,即是[獨立電],但我淋住買條英式線去插牆身和接博美式的施版或美式的電源處理器或美式電源慮波器,之後用美式的拖板或美式的電源處理器或美式的電源慮波器,再用美式線去接博我的天龍影音合併八五零零的礦音機和先鋒的籃光機和我的十仔和金仔合併兩聲道醫四八零礦音機,這樣小弟現正正是人生交差點不知道買甚麼品牌和型號,小弟比較喜歡聽一些女聲的爵士樂和音質比較暖聲的。預算加埋釃,全部不過三萬啦。
回復

威馬QK-1, 由牆身去拖板/電處
回復

這部Izumi Denki  CT0.2好惦,全新未煲一插C3850和DP560己大勝之前用過的中村牛,用咗好有線條又立體,只可惜比预算中貴,隻48kg 3000W CT3又冇银色。
回復

starhifi 發表於 2019-8-10 13:39
這部Izumi Denki  CT0.2好惦,全新未煲一插C3850和DP560己大勝之前用過的中村牛,用咗好有線條又立體,只可 ...

how much is this
回復

這部CT0.2得300W, 唔夠比金仔合併,如入手入CT3, 同金仔电處差不多價。

回復

如果這個budget電處可以試下Shunyata Denali or Isol 8 LC
電源線就Tiglon DFA 10 認真好聲
再平就Revive 18000都唔錯
回復

Willwing 發表於 2019-8-10 23:18
如果這個budget電處可以試下Shunyata Denali or Isol 8 LC
電源線就Tiglon DFA 10 認真 ...

這條Tiglon 2000A比DFA 10更好声更高分析力更立體,比多一倍價絕對值得
回復

starhifi 發表於 2019-8-11 11:40
這條Tiglon 2000A比DFA 10更好声更高分析力更立體,比多一倍價絕對值得

TCA-1又如何?
回復

Willwing 發表於 2019-8-10 23:18
電源線就Tiglon DFA 10 認真 ...

LC只可插訊源或前級
回復

師兄如果真係要AV 及2CH 兩用,不離SINE或Lightspeed
回復

starhifi 發表於 2019-8-11 11:40

這條好毒啊
DFA 10已經贏好多線,2000A新出旗艦應該仲正 希望有機會試下
Starhifi兄已經入左手?
回復

racewong 發表於 2019-8-11 13:57
LC只可插訊源或前級

對的, LC只可for訊源
買埋HC就fit晒
可惜out of 樓主budget
回復

可以諗諗 PS Audio P 12
回復

Willwing 發表於 2019-8-11 14:31
這條好毒啊
DFA 10已經贏好多線,2000A新出旗艦應該仲正 希望有機會試下
Starhifi兄 ...

代理熟客有demo借
回復

Willwing 發表於 2019-8-11 14:33
對的, LC只可for訊源
買埋HC就fit晒
可惜out of 樓主budget

一係金仔。 一係蛇王啦
回復

starhifi 發表於 2019-8-11 15:18
代理熟客有demo借

嘩 正啊
代理服務真好
回復

Willwing 發表於 2019-8-11 16:48
嘩 正啊
代理服務真好

上次使條用咗幾日的Tiglon 2000A中唔到毒,今次再使條煲熟的2000A插A70就中了毒,人声好有音樂感高低比之前用開的大力神赢好多,難怪朋友入完一條2000A再入多條2000A插CD和前级,我插後级都好滿意,好少电源線插前插後都惦。

回復

starhifi 發表於 2019-8-11 17:59
上次使條用咗幾日的Tiglon 2000A中唔到毒,今次再使條煲熟的2000A插A70就中了毒,人声好有音樂感高低比之 ...

嘩 好毒啊
條Tiglon DFA 10已經毒左我一野 咁這條2000A實中硬
回復

Willwing 發表於 2019-8-11 19:59
嘩 好毒啊
條Tiglon DFA 10已經毒左我一野 咁這條2000A實中硬  ...

接受到10仔 ,2000A中硬,價錢是唯一障礙,貴足一倍多
回復