新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 10016|回復: 23

[後級] 法國Mimetism

想請教有冇師兄用過呢个品牌後级?可以比D宝貴意見嗎?

冇人答你我答你, Mimetism係好機! 富有音樂感,有法國機嘅音樂感,亦有瑞士的清晰秀氣!後級45.2 是很底用,當然你也可用15.2單纯做後級, 到於新的4系列,價錢貴了-倍, 是怎樣我就沒刻意比較了!
不過只可惜代理不給力,這牌子幾乎無人問律!
回復

先多謝元老宝貴意見,我见新款46.2功率比舊款少3Ow,得150W×2,還是買舊款45.2好呢?
回復

insider 發表於 2019-10-17 22:30
先多謝元老宝貴意見,我见新款46.2功率比舊款少3Ow,得150W×2,還是買舊款45.2好呢? ...

我想你是指PA462 吧?! 咁我當然會選45.2啦!PA462 應該貴-倍,而且還是說,約3萬元的價錢是超值!不知現在有沒特價呢?
回復

原來462咁貴,仲要少3Ow,但我未聽过,唔知兩部机声底有乜分別呢?
回復

別超正有大特價呢。  
回復

多謝師兄報料,上去睇下有冇一套西裝先!
回復

insider 發表於 2019-10-18 16:39
多謝師兄報料,上去睇下有冇一套西裝先!

上去睇完, PA462 4萬幾。
45.2 $19,800
但只剩陳列品 面頂邊有小崩,否則我也買咗!
回復

Heard from David of Excel that the new PA 462 actually sounds pretty similar to the ceased 45.2. Not much difference.
回復

Issue with this brand is it is little known in HK and international markets. Hence poor second hand market. One may have to hold on to be proud owner once purchased.  Also, soundwise falls short of Goldmund, even though some engineers claimed from Switzerland.
回復

Is it sounds like YBA?
回復

唔係panel崩左我都会買,都抵玩!
回復

insider 發表於 2019-10-19 16:47
Is it sounds like YBA?

Totally not alike
回復

我想試下声先决定,点知个大陸佬話係買先比试,有冇搞错
回復

insider 發表於 2019-10-22 11:38
我想試下声先决定,点知个大陸佬話係買先比试,有冇搞错

而家都唔撈啦!佢鐘意點都得
回復

吹左幾次,買左D野,佢约听日试!
回復

唔該師兄試後分享聽感
回復

一定,比D時間小弟,因剛裝修完,要時間set好套老爺机先
回復

Mimestism唔出名, 上代理聽過幾好聲
回復

昨日上左別超,佢堅持唔肯驳部后级比我试,只試左部合併机,低频失踪,用Opera Quintin SE,打左折扣!
回復