新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: alien825

[CD播放機] playblack mps8 vs esoteric k1x

racewong 發表於 2021-9-28 02:21
下次再邀請佢上黎做live

咁就正哂啦, 期待.
回復

banjo 發表於 2021-9-28 08:18
咁就正哂啦, 期待.

上集大草大姐上黎做LIVE, 你睇左未呀??

回復

racewong 發表於 2021-9-28 12:03
上集大草大姐上黎做LIVE, 你睇左未呀??

有呀, 不過成兩粒鐘, 要分開幾次睇.
回復

banjo 發表於 2021-9-28 18:31
有呀, 不過成兩粒鐘, 要分開幾次睇.

下次會盡量控番一小時
回復

racewong 發表於 2021-9-28 22:56
下次會盡量控番一小時

版主英明.
回復

MARK哥太多野想分享比大家啫.
回復

一休大師 發表於 2021-9-4 10:26
N01xd 我聽一個朋友仔講 都話好正! 我自己都會去聽下!

不過二嫂 有時會畀人話係機械人, 我覺得冇問題嘅 ...

>>>> 每個人口味都唔同呀! 但係問題就係 每次出一部新機, 唔知點解 上一代就會變咗機械人, 代代都係咁, 次次都係咁講,....

{:5_167:} 我都同樣觀察到有咁0既情況...{:5_538:}

不知為何會這樣的...
回復

一口氣看哂七頁,對二嫂CD機開始有認識,對K03XD有興趣(財力只能這款機,再高的型號也只能的個想字{:5_454:})

有無K03XD用家或聽過的師兄?可以否分享?{:5_521:}

其實心中也有幾隻日本牌子機考慮的,二嫂是其中一款.
其次是天龍A110,馬仔SA10,力士03X知這幾款機和二嫂機價錢和性能有一段距離,但系在射程範圍,
如買二嫂就有排儲錢了{:5_123:}

評分

查看全部評分

回復

聆聽音樂 發表於 2022-3-5 10:44
一口氣看哂七頁,對二嫂CD機開始有認識,對K03XD有興趣(財力只能這款機,再高的型號也只能的個想字)
...

買新二嫂sacd/cd player係值得的

二嫂做工用料個轉盤部份已KO晒其他的

二嫂曰後可以加10m clock升去更高層次

新二嫂sacd/cd player聲音摸擬味音樂感分折力層次等等

已經好過晒你射程範圍內果d如果再加埋個clock就拋離更遠了
回復

dennis88 發表於 2022-3-7 00:04

Dennis兄你好, 想請敎, 如果加埋G01X鐘嚟玩, 以你經驗, 效果會提升幾多呢?
回復

dennis88 發表於 2022-3-7 00:04

看來真是有排儲錢了{:5_499:}

回復

banjo 發表於 2022-3-7 11:06
Dennis兄你好, 想請敎, 如果加埋G01X鐘嚟玩, 以你經驗, 效果會提升幾多呢?

banjo兄你好請教就不敢當大家交流下

嘩g-01x你買了咁就正呀

多年前廣州工幹有緣一聽當時係配舊型號k03x有2級提升

相比之前聽配g02x好更多真係好堅正常的貴02x三倍喎

店員說要勝呢個鐘只有同廠Grandioso G1

如果用於現在新出型號機種會有更高提升
回復

dennis88 發表於 2022-3-8 00:08
banjo兄你好請教就不敢當大家交流下

嘩g-01x你買了咁就正呀

多謝解答, 升級呢啲嘢, 都係要逐步嚟, 冇得急, 諗掂咗部N-01XD先, 唔該哂.
回復

買淘寶10M 鐘對聲音都有提升,唔一定下下 Cybershaft 或 Esoteric clock
回復

買淘寶10M 鐘對聲音都有提升,唔一定下下 Cybershaft 或 Esoteric clock
回復

tst123 發表於 2022-4-28 21:31

平平地一定搵威馬買部歌斯德clock
回復

tst123 發表於 2022-4-28 21:31

有冇時鐘介紹一吓,Thx. 我都在試近不同的clock
回復

redioleong 發表於 2022-5-1 18:58
有冇時鐘介紹一吓,Thx. 我都在試近不同的clock

最平有GPS clock,一千元左右
也可以試版主介绍的一售
買 Cybershaft, op 15 起步,未必一定要 op 20/21 , 我自己都用過 op14 和 op20
回復

鐘線不能慳,SAEC triple C ex係好起步。再上要接近2皮才有提升{:5_434:}
回復

tst123 發表於 2022-5-6 13:24
最平有GPS clock,一千元左右
也可以試版主介绍的一售
買 Cybershaft, op 15 起步,未必一定要 op 20/21  ...

tst123兄,收到,謝謝回覆。
小弟試過G02X 未如理想,想了解多少少clock 的配搭。
回復