新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 7103|回復: 12

[喇叭] Sunfire crs 3C

想請教對sunfire crs3c 做中自置有咩評價 因地方唔係太大用唔到大嘅中置喇叭。
回復

XTZ spirit 6 啱你
回復

Xtz 尼隻中置 夠唔夠隻太陽火抽?俱樂部係咪有得試?
回復

KelvinLiu@FB 發表於 2020-1-24 12:51
Xtz 尼隻中置 夠唔夠隻太陽火抽?俱樂部係咪有得試?

俱樂部有高一級 cinema series 試,spirit series 高音幼滑,低音鬆軟,同 Sunfire 不同風格
回復

回復

回復

bigpun1975 發表於 2020-1-24 17:13
要好抽,諗M6
https://www.hiendymall.com/index.php?route=product/product&product_id=91&search=Xtz
...

FB_IMG_1579857400975.jpg FB_IMG_1579857404584.jpg

腳架另配
回復

bigpun1975 發表於 2020-1-24 17:11
https://www.hiendymall.com/index.php?route=product/product&product_id=202&search=Xtz

呢隻可以掛電視下面幾正喎,有無得試?
回復

小小Pat 發表於 2020-1-26 09:50
呢隻可以掛電視下面幾正喎,有無得試?

冇呀,不過有幾個師兄都入手 spirit 2, 而且效果唔錯,我自己聽過都覺得個中低音表現幾有驚喜,幾厚潤,隻中置一定唔會差
回復

我有一套9.0 sunfire CRM  [ crs3c x1 ,crm3 x 6 , crm2 x 2]  

crs3c 做中自置有咩評價 ...

地方唔係太大..嘅話 (60~150尺左右)... 寸金尺土hk地方特別合適

造中置喇叭有很多優點..比如夠細又夠簿 (比 MK 750 還要细)

..己有原庒牆架.(.可教角度) ...十分易推, 亦相當爆得..

鋁帶高音顺滑..空氣感特別好...有分柝力..

箱體厚實 (冇箱聲)

缺點 :  $ 貴.. 60Hz 以下欠缺...

評分

查看全部評分

回復

Ep-71 發表於 2020-7-24 17:04
我有一套9.0 sunfire CRM  [ crs3c x1 ,crm3 x 6 , crm2 x 2]  

crs3c 做中自置有咩評價 ...

我聽過,Sunfire 條鋁帶原來幾堅

評分

查看全部評分

回復

唸唸下都想揾多一隻...一對sunfire crs3c 做LS/RS...反正得一隻都冇用
回復