新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 20861|回復: 92

[品牌] 2020 全新 B&W 分享同好會

見到上一個會 荒廢咗咁耐…… 都係時候執番佢起身

入會條件 : 就要放一張 你心愛嘅B&W 器材相 咁就搞掂! 開波!

評分

查看全部評分

普通野。

評分

查看全部評分

回復

回復

乜嘢普通嘢呀? 你係我偶像呀! 不懼地方雖小, 仍能茁壯成長 , 正正就係 香港人嘅精神

評分

查看全部評分

回復

影子 大師兄, 你set鸚鵡螺 一出, 就係殺曬 , 太強了!

評分

查看全部評分

回復

一休大師 發表於 2020-7-11 21:21
乜嘢普通嘢呀? 你係我偶像呀! 不懼地方雖小, 仍能茁壯成長 , 正正就係 香港人嘅精神{:5_170 ...

嗰位師兄我好似有幸陪朋友交收上過去一次,真真正正為咗玩 hi-fi 同埋 surround 嘅環境鬥士。
回復

一休大師 發表於 2020-7-11 21:23
影子 大師兄, 你set鸚鵡螺 一出, 就係殺曬 , 太強了!

唔好咁講,大家想玩嘅嘢唔同啫。  都係用嚟聽吓歌打吓機啫。

評分

查看全部評分

回復

長長影子 發表於 2020-7-11 21:41
嗰位師兄我好似有幸陪朋友交收上過去一次,真真正正為咗玩 hi-fi 同埋 surround 嘅環境鬥士。 ...

所以我係真心佩服佢 , 我見到佢case 我真係再努力啲set下套機, 唔可以再 俾自己一啲藉口

評分

查看全部評分

回復

獻羞,我有影音分家,B&W CM8 就是AV走鬼檔,睇blu-ray/打機就用轆推出來用。
回復

dxvmon2000 發表於 2020-7-11 21:52
我影音分家,B&W CM8 就是AV走鬼檔,睇blu-ray/打機就用轆搬出來用。

有冇搞錯呀? ! 你喺邊度變個位出嚟呀? 仲有位擺CM8……

評分

查看全部評分

回復

長長影子 發表於 2020-7-11 21:45
唔好咁講,大家想玩嘅嘢唔同啫。  都係用嚟聽吓歌打吓機啫。

真係冇嘢講, 鸚鵡螺畀你玩到盡, 打機都用埋

我以前 中學成日蒲龍珠商場, 有個老細 我記得係用NAD, 成日開勁大聲 去打neogeo 龍虎之拳, 但係真係好正, 成層都聽到, 嗰陣時真係好羨慕佢 有套靚hi-fi打機, 但係中學時期唔好話hifi,neogeo 成四千幾蚊已經係夢想!

評分

查看全部評分

回復

長長影子 發表於 2020-7-11 21:41
嗰位師兄我好似有幸陪朋友交收上過去一次,真真正正為咗玩 hi-fi 同埋 surround 嘅環境鬥士。 ...

真係幸會,小弟有眼不識泰山 ,你重記唔記得你朋友買左咩野?
回復

我冇影音分家,反而覺得對主喇叭有返咁上吓唔用埋嚟打機、睇戲仲嘥咗。

不過我用 surround amp DSP 分前左、前右訊號經 HPF 嘅保護之後用光纖線駁去 hi-fi 系統去防止影音干擾,而且兩邊係分開畀電。  部份重低音訊號分去 subwoofers,其他 surround channels 喇叭就由 surround amp 去推。
回復

dxvmon2000 發表於 2020-7-11 23:13
真係幸會,小弟有眼不識泰山 ,你重記唔記得你朋友買左咩野?

應該係交收部舊款 clearaudio 轉盤。
回復

長長影子 發表於 2020-7-12 00:14
我冇影音分家,反而覺得對主喇叭有返咁上吓唔用埋嚟打機、睇戲仲嘥咗。

不過我用 surround amp DSP 分前左 ...

請問影子師兄右邊的panel 都那裏買?
回復

自己整㗎。
2015-02-11 17.51.06.jpg

評分

查看全部評分

回復

你真係高手, 整得好靚

評分

查看全部評分

回復

szekt 發表於 2020-7-12 00:34
請問影子師兄右邊的panel 都那裏買?

話時話, hiendy毒氣房 嗰啲擴散板呢, 我喺膽皇度聽過, 其實我覺得 都真係幾好, 如果你想買 都可以考慮下嗰隻

評分

查看全部評分

回復

應該唔係,Hiendy 嗰啲板喺我朋友以前搞嘅,不過有個朋友已經走咗。
回復

長長影子 發表於 2020-7-12 00:45
應該唔係,Hiendy 嗰啲板喺我朋友以前搞嘅,不過有個朋友已經走咗。

原來係咁, 可能太似樣, 我都唔係好分到

評分

查看全部評分

回復