新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Simcity

[分享] Air Force One 導入記 , 音響雜談

真係乜都有

評分

查看全部評分

回復

終於見到Simcity師兄對新喇叭了。{:5_201:}

評分

查看全部評分

回復

Simcity 發表於 2022-3-16 17:16
師兄,原來你都鍾意電單車  
VHS 師兄,配埋各式各樣嘅頭盔就perfect晒  。另外家中套 ...

好呀…等疫情緩和後一定上黎你度取經{:5_170:}

評分

查看全部評分

回復

細tec 發表於 2022-3-19 11:51
終於見到Simcity師兄對新喇叭了。

係其他師兄玩完唔要讓俾小弟,但都會繼續keep住另一對喇叭,交替咁用。識我嘅人都知小弟最鍾意執啲二手嘢返嚟玩啊{:5_454:} {:5_454:}

回復

多謝三文魚腩師兄今天喺疫情期間家訪小弟,仲帶咗好多靚黑膠大家一齊分享 {:5_103:}

評分

查看全部評分

回復

好,講返部 Ch precision C1 解碼,其實都有個故事嘅 {:5_506:}

回復

Simcity 發表於 2022-3-20 16:28
好,講返部 Ch precision C1 解碼,其實都有個故事嘅

你咩事咁睇唔開??

評分

查看全部評分

回復

Simcity 發表於 2022-3-20 01:28
多謝三文魚腩師兄今天喺疫情期間家訪小弟,仲帶咗好多靚黑膠大家一齊分享  

...

多謝你比個機會小弟來見識下就真{:5_610:}

評分

查看全部評分

回復

Simcity 發表於 2022-3-20 16:28
好,講返部 Ch precision C1 解碼,其實都有個故事嘅

大師兄動手能力真係犀利,C1 可以拆成咁{:5_167:}
回復

部 CH precision C1 解碼係2012年從一位師兄二手買入。呢位師兄用咗幾個月發覺唔鍾意CH, 最後換咗 Trinity 解碼。 小弟一用就10年,今天再回顧,都仍然屹立不倒,成為世界上至 High End DAC 之一。 {:5_103:}
回復

我去過的家居的setup 真的唔多。但係 simcity 嘅setup 嘅係我香港聽過平衡度最高嘅系統之一,聲音取向亦非常正路。好期待未來的進步!
回復

三文魚腩 發表於 2022-3-23 12:04
我去過的家居的setup 真的唔多。但係 simcity 嘅setup 嘅係我香港聽過平衡度最高嘅系統之一,聲音取向亦非 ...

我仲未有時間去家訪大師兄呀....睇黎要等疫情穩定D先可以約大師兄了.{:5_456:}
回復

三文魚腩 發表於 2022-3-23 12:04
我去過的家居的setup 真的唔多。但係 simcity 嘅setup 嘅係我香港聽過平衡度最高嘅系統之一,聲音取向亦非 ...

師兄,今次我用咗前膽後石嘅組合,下一次會用Full set CH precision來招呼你,如果你喜歡精準嘅話,應該下次會更加精彩{:5_103:}
Racewong 師兄,你有我電話隨時聯絡我啦 {:5_459:}
回復

I prefer the full CH setup
回復

rocco1113 發表於 2022-3-24 09:09
I prefer the full CH setup

師兄,我已經忘記咗,你上次來家訪我係咪用CH full set 招呼你呢?不過我最深刻印象係你帶咗條stealth sextet BNC Cable過嚟毒我,真係堅到無倫,最後買咗兩條.
{:5_477:} {:5_477:}  
回復

Simcity 發表於 2022-3-23 22:05
師兄,今次我用咗前膽後石嘅組合,下一次會用Full set CH precision來招呼你,如果你喜歡精準嘅話,應該下 ...

耐心等待中。

我嗰邊都有左更新
回復

回復

回復

Yeah {:5_165:} {:5_165:}
D1DB0627-7DCF-4A71-85DF-D35028F830EF.jpeg 6E34DEC1-135B-49C7-89DA-045BF5C03511.jpeg B1EAA10E-909E-49A3-8C86-0B371D99BE24.jpeg

評分

查看全部評分

回復

水平尺都是原廠附上嗎?見紋理跟HRS底座的鏍旋形紋理好搭配哩
回復