新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 4872|回復: 6

[百事佬手記] POMA陳列室

疫情肆虐,外出家訪可免則免,連帶掃舖嘅興致都減低。年初七政府宣佈放寬限聚令,百事佬趁機走出去尖沙咀星光行搵Desmond同KK拜個年吹吓水,不去不知,原來POMA寫字樓自上年七月已經改為陳列室,開放俾客戶參觀試聽。Desmond好客氣咁逐套逐套器材開俾百事佬享受一番,有兩聲道亦有Soundbar,當然唔少得家庭影院部份啦!所有組合分別合共不過兩萬,絕對適合入門玩家,而家仲有一條龍服務,試啱影音組合可即場選配埋HDMI線、喇叭線及電源線等線材,聽完啱口味嘅歌又可以入埋隻碟返屋企慢慢歎,認真細心。如果想聽真D器材嘅底蘊,試音房做齊房間管理,保證喉嚨「定」果粒音都聽埋...
IMG_20210222_171213.jpg POMA位於星光行10樓1033室

IMG_20210222_171124.jpg 陳列室內放咗幾套音響組合

IMG_20210219_145630_copy_1094x1459.jpg 呢個架配套包羅萬有,用家唔使四圍搵舖頭買相當方便

IMG_20210219_145655_copy_912x684.jpg MONSTER HDMI CABLE擁有ULTRA Certified Cable認證,七百蚊唔使就有條2M HDMI線,相當抵玩

IMG_20210219_145726_copy_912x684.jpg 仲有其他長度任君選擇

IMG_20210219_145716_copy_912x684.jpg CD各類型曲種都有,梗有一隻啱你口味
回復

IMG_20210222_171153.jpg 呢個試音房投放唔少錢做房間修正,試器材無得彈。當日同槍王試全套LEAK推Onyko書架喇叭,音場闊,聲音晶瑩通透,雖然低頻量有D不足,不過要喺呢間試音房出到強勁低音一啲都唔易,更何況呢對喇叭仔只有四寸低音,有呢個效果已經不俗。各位會員,有興趣都可以喺09:30 - 12:00;13:00 - 17:30上去聽吓歌睇吓戲,不過唔見錢千祈唔好賴我百事佬就得嘞....
回復

星期六、日及公眾假期休息,唔好上去摸門釘呀...
回復

Nice changes and great improvement with wonderful experiences.
回復

昨日上去試過JBL soundbar,效果好好,尤其天空包圍感同超低音表現,真意想不到
回復

百事佬真幸福
回復