新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
查看: 38776|回復: 63

[線材] 萬元級別訊號線的選擇

呢個級別都有唔少選擇,每條都有其特性,亦未必能全部試過,所以大家嚟投吓票分享吓啦。
多選投票: ( 最多可選 8 項 ), 共有 189 人參與投票 查看投票參與人
25.11% (59)
10.64% (25)
19.57% (46)
8.94% (21)
14.47% (34)
6.38% (15)
5.53% (13)
9.36% (22)
您所在的用戶組沒有投票權限
請各師兄踴躍投票及分享意見吖
fatboy88 發表於 2011-7-25 14:43

投票邊條最貴定最平??
回復

投票邊條最貴定最平??
chiuching 發表於 2011-7-25 14:51

個人喜好囉
回復

肥仔88, 唔明你想點呀!
回復

肥仔88,你用緊乜線?
回復

個人喜好囉
fatboy88 發表於 2011-7-25 14:53

都要同級嘛!
回復

如果要APPLY去你套機既話, 我會選SOGON MKII & LPZ
回復

我全部都未聽過...
brkkh 發表於 2011-7-25 15:05

我2.4.8都未聽過.

反而LPZ就聽過.
回復

都要同級嘛!
OldHenry 發表於 2011-7-25 15:04

有啲一手價,有啲二手價,大約係一至二萬內
回復

有啲一手價,有啲二手價,大約係一至二萬內
fatboy88 發表於 2011-7-25 15:30

KONDO既VZ明顯低班左喎, 起碼要LPZ先係果班喎.

最重要既係~~~~~~~我仲未明白你既動機係咩?! 所以都唔知點投票.
回復

KONDO既VZ明顯低班左喎, 起碼要LPZ先係果班喎.

最重要既係~~~~~~~我仲未明白你既動機係咩?! 所以都唔知 ...
racewong 發表於 2011-7-25 15:32

想做吓統計,了解吓啫。

LPZ過兩皮麻!
回復

Sogon II 新線唔止兩皮了...  Cardas Clear我打去代理問過1.5m都話兩皮, 我諗折左都實過一萬...
回復

想做吓統計,了解吓啫。

LPZ過兩皮麻!
fatboy88 發表於 2011-7-25 15:42

唔係呀!我既意思係, 例如:

點解要選擇? 因為每套機都唔同, 以你套機為例, 我就會選LPZ.

如果以我套機為例, 我CDP去PRE, 會選SOGON MKII, PRE去POWER,我會選VALHALLA.

咁你都要講比人聽, 你想條線用o係咩地方先得丫嘛! hehe

評分

查看全部評分

回復

1,2,3,4
clear不用2皮那么贵的,代理开口看到肺
回復

wireworld platinum IC, 今日有幸再次聽到, 動態同控制力改善之大, 小弟真係第一次感受到IC都可以做到PC先滿足到的某幾項質感, 論素質, c/p值高到有點兒不太相信, 但音色是否喜好, 就真係好睇系統配搭, 建議c-hing去聽下
回復

wireworld platinum IC, 今日有幸再次聽到, 動態同控制力改善之大, 小弟真係第一次感受到IC都可以做到PC先 ...
snooker147 發表於 2011-7-26 01:03

其實條WW PLATINUM咩價位? 可否PM我?!
回復

其實條WW PLATINUM咩價位? 可否PM我?!
racewong 發表於 2011-7-26 10:00

行貨是超過20k的
回復

鍍金土炮8000美元
無氧銅管屏蔽﹐雙銀芯線
回復

鍍金土炮8000美元
無氧銅管屏蔽﹐雙銀芯線
天下第一刀 發表於 2011-7-27 10:17

回復

回復 18# racewong

For your reference (Price in US, length is 0.5M) :

http://www.thecableco.com/prodListing.php?cat=16&man=49

Category Brand Model Retail Price
Interconnects Wireworld Cable Technology Terra 6 $19.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Luna 6 $32.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Solstice 6 $49.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Oasis 6 $84.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Equinox 6 $129.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Eclipse 6 $324.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Silver Eclipse 6 $449.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Gold Eclipse 6 $899.95
Interconnects Wireworld Cable Technology Platinum Eclipse  $1699.95
回復