新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: snormal

[請教] 加後級定改善電源好?

Ep-71 ching: 一句點醒左我。個人覺得玩AV 吾同Hi-fi .. 玩電吾洗花咁多錢, 完全收到晒! 剛剛隻F113送左黎, 我係廳由開箱都放係房足足用左半粒鐘, 唔係屋企大, 係隻野真係重得好誇張!一個人完全推唔郁, 都唔好話攞起佢!!
回復

小第想買條NORTHWIRE DOUBLE RUN比F113用, 請問各CHING意見如何??
回復

小第想買條NORTHWIRE DOUBLE RUN比F113用, 請問各CHING意見如何??
snormal 發表於 2010-9-30 00:41

用得113 不如餵條好D 既PC...AET HCR EVO, 150一呎,好力,快.

評分

查看全部評分

回復

Ep-71 ching: 一句點醒左我。個人覺得玩AV 吾同Hi-fi .. 玩電吾洗花咁多錢, 完全收到晒! 剛剛隻F113送左 ...
snormal 發表於 2010-9-30 00:34

如果有2萬幾BUDGET, 我認為揾部二手51後級 推DYNAUDIO C1, DYNAUDIO CONTOUR SC CENTER 同M﹠K SS150, 小第都有過近似經驗,加後級係比較保值玩法, 小第亦糸過氣DYNAUDIO C2, DYNAUDIO CONTOUR SC CENTER 同M﹠K SS150用户。 就算用到LX90都難以叫搞掂...

再唸下成屋位置可吾可以借房間位行到玩到獨立電, 獨立牆蘇, 一個比SUB仔, 一個比amp 一個經假filter拖扳比 pre + player +TV 。

花幾千整左電先...

用緊MONSTER既HTS1000拖板,最好 轉其他牌子
回復

如果有2萬幾BUDGET, 我認為揾部二手51後級 推DYNAUDIO C1, DYNAUDIO CONTOUR SC CENTER 同M﹠K SS150 ...
Ep-71 發表於 2010-9-30 01:48

我諗我都係會買部51架喇。獨立電真係無可能, 由廚房去AV房希成15米咁濟, 我阿媽一定唔比。我係房玩佢已經唔多LIKE。EP-71師兄, 咁你而家個SETUP係咩呢?
回復

用得113 不如餵條好D 既PC...AET HCR EVO, 150一呎,好力,快.
cyberken 發表於 2010-9-30 00:43

唔該KEN哥既意見,我都好似見HKP1196 CHING用LEE條PC比SUBWOOFER。都係考慮之內。唔知有咩頭尾插介紹呢?? 不過我而家個牆蘇都未換, 重係英式。諗住買個Furutech 古河 FT-D20A(R)加雙位13A面板做牆蘇, 係優惠區見到真係比出面便好多!! 唔知各CHING覺得LEE個牆蘇點呢? 同Wattgate 381有咩分別? 對電真係新手之中既新手。。。
回復

我諗我都係會買部51架喇。獨立電真係無可能, 由廚房去AV房希成15米咁濟, 我阿媽一定唔比。我係房 ...
snormal 發表於 2010-9-30 03:24

真糸吾得獨立就去團購買 2個 Wattgate 381 Gold Cryo

http://www.hiendy.com/forum/view ... &extra=page%3D1

cheap cheap de..... 由 2 變 4 會有一定可聽聞改善..

我而家為左生活 ..冇玩lo-fi好耐  ....求其人有我有...AV機一套就算
回復

唔該KEN哥既意見,我都好似見HKP1196 CHING用LEE條PC比SUBWOOFER。都係考慮之內。唔知有咩頭尾插介 ...
snormal 發表於 2010-9-30 03:32

用番aet 頭尾ok 架喇...好似2舊左右一邊...

評分

查看全部評分

回復

my experence to choose PC for JL is: no need for powerful, speed is main point!

評分

查看全部評分

回復

我而家為左生活 ..冇玩lo-fi好耐  ....求其人有我有...AV機一套就算

Ep-71 發表於 2010-9-30 10:21

你套机都話cheap.......係咪想扣分,今次算, 下次扣硬你分{:5_528:}
回復

Northwire double run 力就夠,不过稍為声粗,鞋d.
回復

攪唔攪到獨立電,都應該要買個電源處理器
=====實在太多av/hifi用家以為拉左獨立電就叫攪左電源=====
*****獨立電只係分隔左家用電,市電既超嚴重nosie係完全未隔離過*****
回復

你套机都話cheap.......係咪想扣分,今次算, 下次扣硬你分
ryanenen 發表於 2010-9-30 11:49

我冇話過我套機cheap-boom-boom..

不過同我以前套lo-fi比...真系1/3價錢倒

而我AV真糸有聲冇畫心理同生理都不平組合

連投影雞都冇半隻...

又冇18寸鳥化...  

又冇士鵰活幕...

又冇mark仔個細佬 d amp
回復

Northwire double run 力就夠,不过稍為声粗,鞋d.
ryanenen 發表於 2010-9-30 11:52

一般比鳥化用味ok...

百零蚊Diy野你都點呀???

冇人叫你比player用呀???
回復

我冇話過我套機cheap-boom-boom..

不過同我以前套lo-fi比...真系1/3價錢倒

而我A ...
Ep-71 發表於 2010-9-30 12:04

院長, 係我睇錯, 鎖你.
甘你快整番隻雞..(手快寫漏左.係投影雞)
加屎超活幕la, 你亇廳甘正,攪間私人影院比我地開下眼界
回復

一般比鳥化用味ok...

百零蚊Diy野你都點呀???

冇人叫你比player用呀??? ...
Ep-71 發表於 2010-9-30 12:07

我試过用northwire比十仔用,
输比HCR EVO{:5_99:}
回復

[quote]攪唔攪到獨立電,都應該要買個電源處理器
=====實在太多av/hifi用家以為拉左獨立電就叫攪左電源=====
***** ...

+ 電源處理器 or 隔離牛 先係攪過的電源
回復

可以看看ching 加左嘢的效果
http://www.hiendy.com/forum/viewthread.php?tid=2629
回復

我試过用northwire比十仔用,
输比HCR EVO
ryanenen 發表於 2010-9-30 12:17

...HCR EVo 一百幾十咩
回復