新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: Kelvin11

[分享] 這件小法寶竟然可以令CD更靚聲! AER Disc Energizer

等我share下 Disc Energizer 的另類玩法
早兩日買左DE, 用係cd上已經好有驚喜.   有無人試過用DE照結他弦線去改變音色呢?
今晚有個結他手朋友完show後黎我屋企飲野,手痕試試將DE 照佢支結他弦缐,想像不到一開聲,尾音靚了,長了,玩同一首歌,感覺截然不同,感情位豐富了不少,好奇的我,又想知這個特異功能可維持多久呢?照多幾次又會勁D呢?測試方法是照一次、三次、五次、七次、照一次大約可維持二三分鐘,就慢慢消失,三五七次可維持六七分鐘,再照多也分別不大了,幸好有個音樂人,測試才可成功進行,如果是我彈,變數就多了很多,真的很神奇,效果和照CD一樣,好正,如果各位網友,有其他特別經驗,歡迎分享!

評分

查看全部評分

回復

DK2 發表於 2013-3-27 13:20
產品價錢如下:
Disk Energizer $2,880
LP Energizer $28,880 (可安排到府上試聽及調聲, 請聯絡97572420 Kay ...

請問可否pm我在那可買到!
回復

老實講用三皮野買部洗碟機應該實際好多同效果好好多。
回復

Ahsiu8 發表於 2013-3-28 12:50
老實講用三皮野買部洗碟機應該實際好多同效果好好多。

Ahsiu8兄, 你好!

洗碟機係玩黑膠不可或缺的吧! 有機會試的話再分享係唔係真的咁堅吧!

回復

已經有RD-3, Destat II, 再加隻Disc Energizer唔知隻CD會變成點呢?
有無ching可以分享吓?!
Disc Energizer係邊到製造架? HK or China?
回復

Kelvin11 發表於 2013-3-28 12:59
Ahsiu8兄, 你好!

洗碟機係玩黑膠不可或缺的吧! 有機會試的話再分享係唔係真的咁堅吧! {:5_47 ...

Kelvin兄,有機會我都想買部返嚟研究吓,睇吓係唔係咁神化。
回復

tw113 發表於 2013-3-28 14:38
已經有RD-3, Destat II, 再加隻Disc Energizer唔知隻CD會變成點呢?
有無ching可以分享吓 ...

2 year warranty is provided.
回復

iwantbd 發表於 2013-3-27 11:57
有膜

咁黑膠呢?
全部膠膠黎架喎
回復

不過佢D產品咁高科技一時間真係就唔係人人都接受到。

http://www.innoworkspc.com/tc/product/list.aspx
回復

Wah! 佢有部叫Acoustic Energizer, 我又有RR-77, 一齊用又唔知會點?
回復

patkwok 發表於 2013-3-28 14:47
咁黑膠呢?
全部膠膠黎架喎

........我無!on ...膠!
回復

iwantbd 發表於 2013-3-28 16:56
........我無!on ...膠!

令到師兄誤會唔好意思,我只係見佢話對金屬有影響,但係又有一部係for lp用
但係lp得d膠,唔明佢個道理.......
回復

patkwok 發表於 2013-3-28 17:13
令到師兄誤會唔好意思,我只係見佢話對金屬有影響,但係又有一部係for lp用
但係lp得d膠,唔明佢個道理..... ...

No la!

同你開玩笑!!

大家不要介意!
回復

More info on Disc Energizer....
回復

Articles from Japanese AV Magazine....
回復

無意“質”問但如果話可以改变質子結構的話,甘啲科學家洗幾十億做的大型質子對撞机(LHC)咪係白痴尼。
我相信用咗有改善,但濫用科學名詞嚟解釋,有咩意思
回復

怎料他說: 咁好啦! 下次我借個黑膠專用的給你試一試啦! 。。。。。。。真正好朋友!!

期待下一個報告!
回復

真心問...小的唱k常走音, 用DE射下喉嚨有幫助冇??
回復

http://s.taobao.com/search?initi ... F%FB%B4%C5%C6%F7+cd

cd 消磁器也可以一试
回復

好神奇,同法輪功一樣!真心問,幾時加核子技術?
回復