新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: leoking

[後級] 雙雄會師 - Soulution 700 + Soulution 710

leoking 發表於 2013-5-17 16:51
哦!原来Blueberry係担心我变成甚或以經係國王的新衣. 收到!我已时有警剔、多謝! ...

King Sir, 唔好客氣!我邊處有資格提點你呀?我係完全出於好奇,所以提問!不過有件事係可以提醒你,hifi既解釋係高度傳真而唔係個人囗味!好多前輩都係玩好聲後再追求品味,同意?
回復

乜鬼高度傳真,個錄音師係張碟到點攪我地都未必知,吾難聽就算鬼數,更何況HiFi係玩具,當事人點玩都得啦,咁認真,好辛苦堵!

評分

查看全部評分

回復

leoking 發表於 2013-5-17 10:42
蒼根兄
失禮

絕對期待高手到來俾啲意見,等我開猛火煲煲佢
回復

Blueberry 發表於 2013-5-17 21:25
King Sir, 唔好客氣!我邊處有資格提點你呀?我係完全出於好奇,所以提問!不過有件事係可以提醒你,hifi ...

唔知師兄又用緊全套咩器材咁傳真呢?
回復

leoking 發表於 2013-5-16 23:51
當時是以Class AB 來夾機的, 只記得聲音帶甜, 控制力相當不俗.

就以電明先生專欄以下一段文章作回答!
回復

既然KingSir都以電明先生作標準,所以都以電明先生既專欄作回答。
回復

Blueberry 發表於 2013-5-17 23:11
既然KingSir都以電明先生作標準,所以都以電明先生既專欄作回答。

師兄,無謂紙上談兵,你有你懷疑,King Sir有King Sir好聲。

不如手底見真章,你開放比我地見識吓好過啦,都時咪知師兄你究竟係皇帝的新衣定乞衣的霓裳

評分

查看全部評分

回復

死囉! King Sir! 咁玩又話吾得,咁玩又話俾人話係藉口,叫左你同我一切玩AV,鐘意點玩就點玩!哪!家陣要玩高度傳真,問你死未!

評分

查看全部評分

回復

師兄都幾夠傳真>>>>>>>>>>"電明"先生!!!

我想知道如果渣唔到300KM,係咪唔可以買法拉利?

評分

查看全部評分

回復

knight 發表於 2013-5-17 23:27
師兄都幾夠傳真>>>>>>>>>>"電明"先生!!!

"電明"先生
回復

請別誤會, 本人並非以雷明先生作標準, 採用分音線路亦係由余師傅當時提供。祇不過讀到該篇大作時被撩起條筋!

評分

查看全部評分

回復

又黎甚麼高度傳真呢啲專家標準,甚麼是好聲有誰能定出標準兼廣受認可呢?
能與一班同好分享已經足夠,懶理一些紙上談兵或無聊挑釁

評分

查看全部評分

回復

7500martin 發表於 2013-5-17 22:43
乜鬼高度傳真,個錄音師係張碟到點攪我地都未必知,吾難聽就算鬼數,更何況HiFi係玩具,當事人點玩都得啦 ...

100%同意
回復

leoking 發表於 2013-5-17 23:45
請別誤會, 本人並非以雷明先生作標準, 採用分音線路亦係由余師傅當時提供。祇不過讀到該篇大作時被撩起條 ...

King Sir! 我要玩高傳真AV,到底吉澤明步和波多野結衣要點叫先傳真,我攪極都出吾到喉嚨底個浸聲,駛吾駛加超高,到埋個騎乘位點都欠缺前後感,我懷疑收音同混香reverb有過火之嫌
回復

7500martin 發表於 2013-5-17 23:21
死囉! King Sir! 咁玩又話吾得,咁玩又話俾人話係藉口,叫左你同我一切玩AV,鐘意點玩就點玩!哪!家陣要 ...

唔緊要啦! 靚聲對我嚟講太過抽象,我每日聽嘢4、5個鈡,一個禮拜卅小時, 下下扭到一丶兩點, 差丁丁就會變成疲勞轟炸㗎!

評分

查看全部評分

回復

7500martin 發表於 2013-5-18 00:02
King Sir! 我要玩高傳真AV,到底吉澤明步和波多野結衣要點叫先傳真,我攪極都出吾到喉嚨底個浸聲,駛吾駛 ...

大佬呀

吉姐同波野兩個都撈到殘唒啦,仲想有喉底聲  橘梨紗啦, 話哂都係第二丶三彈, 仲係AKB出身, 聲都開揚d

評分

查看全部評分

回復

leoking 發表於 2013-5-18 00:08
大佬呀

吉姐同波野兩個都撈到殘唒啦,仲想有喉底聲  橘梨紗啦, 話哂都係第二丶三彈, 仲係AKB出 ...

我都話,講傳真邊夠你知得多!

唉!玩two channel咁鬼麻乜煩,賣鬼左套傻佬信,買套Datasat睇AV仲盞鬼!
回復

突然諗起一句話"憎人富貴:厭人貧"用平机又話你一定唔好聲。用貴機又話人唔識玩。貢點吖大家分析下玩法。分享下心得。又搞個國王的hifi出来

評分

查看全部評分

回復

7500martin 發表於 2013-5-18 00:13
我都話,講傳真邊夠你知得多!

唉!玩two channel咁鬼麻乜煩,賣鬼左套傻佬信,買套Datasat睇AV仲盞鬼! ...

我個人念舊呀,明知玩兩聲道咁鬼傻,都燒左廿膠幾年銀紙,仲要被人笑!
回復

leoking 發表於 2013-5-18 00:08
大佬呀

吉姐同波野兩個都撈到殘唒啦,仲想有喉底聲  橘梨紗啦, 話哂都係第二丶三彈, 仲係AKB出 ...

King Sir真識貨,我最近都鍾意左 橘梨紗
回復