新用戶註冊
搜索
熱搜: hifi av 音樂
樓主: racewong

[官方測試報告] racewong report - 擁有慾 ISOL-8 特別版SubStation Integra

ConstantK 發表於 2016-1-28 11:24
Integra應可說成6個低電流及高電流OUTLETS共享16安培的電流。那與HC + LC分開處理高,低電流需求是應低少 ...

Integra內部用料跟HC + LC也不同!
回復

willip 發表於 2016-1-28 13:35
There is a new and old version of LC?

是否指對應AXIS 等,LC就是新版。而LC是沒有新舊版之分

看過網頁發覺ISOL-8這間公司好少轉款。產品週期較長,讃。
回復

Substation - Axis, integra, LC, HC 四部完全唔同,並唔是新舊版之分,雖然推出日期不同
詳情最好查詢代理啦,我都係毒王s先記得咁清楚
回復

willip 發表於 2016-1-27 16:17
24k the SI including the power cable?  Any member price for LC and HC please?

x 2

版主臨過年咁放毒好難頂。
回復

racewong 發表於 2016-1-28 00:09
係呀! 你去到話係HIENDY會員就可以送條ISOLINK20電源線.

不過唔知LC會唔會送, 你最好同代理傾下...{:5_1 ...

但LC賣價好似仲貴過Sl更應送PC及送更高級PC
回復

willip 發表於 2016-1-28 11:31
ISOL-8 LC should be at the same price as SI while HC is 100 pounds more.

I would prefer LC if LC and Integra are same price.
回復

bcychung 發表於 2016-1-28 12:08
緊緊夠!

我兩個後級, 都直接插入牆.

兩部後級直插入牆是因outlets位唔夠用還是.............
回復

ConstantK 發表於 2016-1-28 19:32
I would prefer LC if LC and Integra are same price.

唔係, 外國定價LC貴 Si $300英磅, 另外代理現在賣嘅lc 及 hc 係闊身版, 以lc 為例闊身版隻接地choke比窄身版大, 代理叫现在賣緊嘅叫加强版, 闊身版lc,hc係同si一樣大。。

評分

查看全部評分

回復

gary9413 發表於 2016-1-28 20:02
唔係, 外國定價LC貴 Si $300英磅, 另外代理現在賣嘅lc 及 hc 係闊身版, 以lc 為例闊身版隻接地choke比窄 ...

多謝師兄的資料。
回復

ConstantK 發表於 2016-1-28 19:39
兩部後級直插入牆是因outlets位唔夠用還是.............

係因為....我試過後覺得....Substation HC vs 直接插牆,後者優勝。

(這純粹是個人感覺,不敢冒犯)
回復

bcychung 發表於 2016-1-28 21:09
係因為....我試過後覺得....Substation HC vs 直接插牆,後者優勝。

(這純粹是個人感覺,不敢冒犯){:5_4 ...

都唔奇, 如果我用大mono有會直插牆, 唔用電處, 所以LC 係比 HC 多人用。
回復

gary9413 發表於 2016-1-28 20:02
唔係, 外國定價LC貴 Si $300英磅, 另外代理現在賣嘅lc 及 hc 係闊身版, 以lc 為例闊身版隻接地choke比窄 ...

請問師兄 LC 洗唔洗 煲一段時候先有效果?
話說今日放假去抬了部LC返屋企,回家一試覺得沒想像中咁大效果
回復

r002 發表於 2016-1-28 21:31
話說今日放假去抬了部LC返屋企,回家一試覺得沒想像中咁大效果 ...

Hi c Hing, can you PM me how much is the LC and does it have any power cord bundle?
回復

話說今日放假去抬了部LC返屋企,回家一試覺得沒想像中咁大效果 ...

我當時,全新的,一插就好明顯。清晰哂。
回復

gary9413 發表於 2016-1-28 09:35
Ching ! 你之前好似用 minisub axis ? Upgrade 上咗Lc 是否有巨大提升?? 其實我是由 substation 嘅Axis  ...

中晒point
回復

有冇落腳墊? 我煲左一星期到效果先明顯
回復

dicek 發表於 2016-1-29 09:32
有冇落腳墊? 我煲左一星期到效果先明顯

Interesting.  For me, power conditioner should have immediate effect and if there is no improvement at all when connected.  May mean it is not suitable for your system?
回復

willip 發表於 2016-1-29 10:18
Interesting.  For me, power conditioner should have immediate effect and if there is no improvemen ...

第一晚係有小小失望, 但跟住就來料, 落左FE CERABALL後效果更好.
回復

willip 發表於 2016-1-28 22:27
Hi c Hing, can you PM me how much is the LC and does it have any power cord bundle?

有條不知名電源線送,但LC 加左價,因上年年尾問過價黎,所以感覺條電源線係買
回復

r002 發表於 2016-1-29 10:36
有條不知名電源線送,但LC 加左價,因上年年尾問過價黎,所以感覺條電源線係買 ...

So how much more is LC over SI at 24k?
回復